Allmänt

Peters Hälsoportal säljer fysiska och digitala varor och tjänster via Internet till privatpersoner och företag.

För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling för paketförsändelser.

Sedvanliga garantier lämnas på produkter där garanti är tillämpligt och eventuella garantier gäller endast för förstahandsköpare.

Priser och produktinformation

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms. Eventuell fraktkostnad tillkommer, beroende på produkt, fraktfri gräns och leveranssätt.

Vi reserverar oss för eventuella fel i pris- och produktinformation eller i övrigt på hemsidan.

Vid eventuella felaktigheter förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.

Vi reserverar oss för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på vår sida.

Betalning

Kortbetalning

Du kan betala med kort via Stripe. Via Stripe kan du betala med Visa, MasterCard, American Express, Discover, JCB och Diners Club. Läs mer om Stripe ».

De uppgifter du lämnar i samband med betalning (kortuppgifter, namn etc.) sparas endast hos respektive leverantör av betalningstjänst. Inga sådana uppgifter sparas hos Peters Hälsoportal.

Faktura

Till företag med organisationsnummer och vid köp av böcker kan vi erbjuda betalning mot faktura. Villkoren är 30 dagar netto.

Vi behöver i sådant fall:

  • Organisationsnummer.
  • Namn på företaget.
  • Leveransadress (och fakturaadress, om olika).
  • E-postadress (för kontakt och dit fakturan ska skickas).
  • Telefonnummer, gärna ett mobilnummer för avisering.

Frakt

Vi sänder våra fysiska böcker med DHL Parcel Connect eller PostNord.

Leverans

Vi lagrar våra böcker hos Stjärndistribution, med boklager i Falun.

När varan har lämnat lagret övergår leveransansvaret till fraktbolaget som levererar din order inom utsatt tid för valt fraktsätt.

Peters Hälsoportal kan inte lämna någon förseningsgaranti för varor som inte finns i lager vid beställningstidpunkt eller för varor som lämnat lagret.

Du har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt för oss att fullfölja beställningen, till exempel om vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss.

Kontakta oss om du önskar häva ditt köp.

Din digitala bok / PDF görs tillgänglig i samband med köpet.

Returer

Skulle du inte vara nöjd med varan så kan du skicka tillbaka den till oss och få pengarna tillbaka för din retur minus returfrakt.

Produkten behöver vara i nyskick för att vi ska godkänna en retur.

Varan behöver returneras i ett oförändrat skick för att du som kund ska få en fullständig kreditering.

Ta kontakt med oss innan du skickar tillbaka något, detta för att hanteringen av returen kommer att gå snabbare.

Mejla oss på admin [[ at ]] powhealthplus.com. Vi behöver följande information:

  1. ordernummer (finns i din orderbekräftelse, på följesedeln eller fakturan).
  2. ditt namn och kontaktuppgifter.
  3. antal och namn på de produkter som önskas returneras.

Det finns ingen returrätt för digitala böcker / PDF.

Returadress

StjärnDistribution AB
Lövåsvägen 26 port 3
791 45 FALUN

Återbetalning

När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan återbetalar vi snarast hela köpesumman inklusive eventuell fraktkostnad (ej returfrakten), dock senast inom 30 dagar.

Vi kan återbetala aktuellt belopp till ditt kort.

Ej uthämtade paket

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc).

Därför tar vi ut en avgift om max 250 kr beroende på vikt om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos paketbudet i 14 dagar innan den returneras till oss.

Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning ovan.

Ångerrätt

Distansköplagen

Distansköplagen behandlar när du som privatperson köper något av ett företag på distans, det vill säga utan att träffa företaget, eller när du köper något av ett företag som befinner sig utanför sina affärslokaler, till exempel vid hemförsäljning. Detta enligt LODA – Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Till distansköp räknas bland annat köp via Internet och telefon. Lagen omfattar köp av både varor och tjänster.

Ångerfrist fysiska produkter

Den så kallade ångerfristen på 14 dagar börjar gälla dagen efter att du tog emot eller hämtade ut varan. Både vardagar och helgdagar räknas in i ångerfristen, men om den sista dagen infaller under en lördag, söndag eller en helgdag förlängs ångerfristen så att den även gäller nästkommande vardag.

Ångerfrist digitala/nedladdningsbara tjänster och produkter

Den så kallade ångerfristen på 14 dagar börjar gälla dagen efter att du slutförde betalningen alternativt tecknade avtalet för tjänsten/produkten. Men ångerrätten gäller bara om du exempelvis betalt för den nedladdningsbara boken men inte laddat ned den, eller betalt för kursen, men ännu inte loggat in: i och med att du klickar på länken för nedladdning eller loggar in i vårt kurssystem anses du ha samtyckt till påbörjad leverans och då finns det inte längre någon ångerrätt.

Både vardagar och helgdagar räknas in i ångerfristen, men om den sista dagen infaller under en lördag, söndag eller en helgdag förlängs ångerfristen så att den även gäller nästkommande vardag.

Läs mer om Distansköplagen »

Retur i samband med ångerrätt

Peters Hälsoportal skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka/den digitala varan avbryts. Vi rekommenderar att returen sker med Posten varubrev eller Posten Företagspaket. Kunden står för returkostnad enligt Postens portotabell och har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Returer får inte skickas som postförskott eller frisvar.

Reklamation

Om du har fått en defekt eller felexpedierad vara ber vi dig att omgående kontakta oss på admin [[ at ]] powhealthplus.com. Beskriv felet så utförligt som möjligt. Om vi inte kan lösa problemet får du naturligtvis reklamera produkten för att få en ny.

Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du får av oss. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Du kan även gå vidare med ditt klagomål på EU:s gemensamma tvistlösningssida, den hittar du här: http://ec.europa.eu/odr.

Personuppgifter

I samband med din beställning och/eller kontoregistrering godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen.

Informationen du lämnar om dig själv används av powhealthplus.com och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar som innehåller felaktiga personuppgifter eller där kunden har betalningsanmärkningar.

Övriga frågor

Kontakta oss på admin [[ at ]] powhealthplus.com så löser vi det.