KURS: Kognitiv Resiliens – 9 videolektioners kurs om bättre hjärnhälsa

1 395,00 kr

Glömmer du nycklarna, mobiler, namn? Lider du av minnesförlust, hjärndimma? Är du orolig för att utveckla demensbesvär?

Då är den här kursen något för dig!

Kognitiv Resiliens är en vägledning till en mycket bättre kognitiv funktion som ger massor av tips om hur man både förebygger och förbättrar diverse symtom som tyder på nedsatt hjärnfunktion. Kursen sammanfattar boken, Rädda Din Hjärna Nu, betonar och förklarar de allra viktigaste, samt ger många värdefulla praktiska tips. Kursen gör att demensbesvär är både lättare att förstå, hantera och förbättra.

Kursen innehåller 9 videolektioner som vardera är mellan 20-35 minuter långa.

Köper du kursen får du tillgång till boken Rädda Din Hjärna Nu som nedladdningsbar PDF.

Nyfiken på kursen? Titta på trailern.

Beskrivning

Kognitiv Resiliens

En vägledning till en mycket bättre kognitiv funktion!

Kognitiv Resiliens är en vägledning till en mycket bättre kognitiv funktion som ger massor av tips om hur man både förebygger och förbättrar diverse symptom som tyder på nedsatt hjärnfunktion. Kursen sammanfattar boken, Rädda Din Hjärna Nu, betonar och förklarar de allra viktigaste, samt ger många värdefulla praktiska tips. Kursen gör att demensbesvär är både lättare att förstå, hantera och förbättra.

Kursen innehåller 9 videolektioner som vardera är mellan 20-35 minuter långa.

Lektion 1: FRISK HJÄRNA INTRODUKTION

Upptäck vilket mirakel en frisk hjärna är och hur den fungerar, samt hur den bidrar till en kognitiv resiliens. Hjärnans anatomi, skyddslager, immunsystem, cirkulationssystem, nervceller, kommunikationssystem, kognitiv- och känslomässiga funktion.

Lektion 2: FRISKA HJÄRNFUNKTIONER

En resa som beskriver hjärnans plasticitet, vagus nervssystemet och hjärnstress, energitillverkning via mitokondrie, detox via autofagi.

Lektion 3: MAGE – HJÄRNA

Kopplingar mellan en god hjärnhälsa och en god maghälsa. Det finns starka kopplingar via bland annat vagus nerven samt blodcirkulationssystemet och en frisk hjärnhälsa. Magen pratar med hjärnan mera än hjärnan pratar med magen.

Lektion 4: GENER, EPIGENER

Kopplingen mellan genetiska arvet och hjärnhälsan. Epigenetik är signaler från vår miljö och livsstil som påverkar instruktioner som kommer från DNA. Epigenetiken har mycket större verkan på hjärnan än själva genetiska påverkan.

Lektion 5: TRASIG HJÄRNA

Symtom, diagnoser och orsaker till demenssjukdomar, speciellt Alzheimers. Snabba tester, labanalyser och diagnostiska verktyg, samt självbedömningsskala som speglar utveckling av kognitiv nedsättning eller kognitiv förbättring.

Lektion 6: LIVSSTIL

Livsstilen är basen för en frisk hjärna och livskvalitet. En förbättring av nyckelområden: miljötoxiner, sömnen, stresshantering, aktivitet, social isolering, nyfikenhet och personlig utveckling har en mycket positiv effekt på kognitiv nedsättning och demensbesvär.

Lektion 7: KOST

Det finns inte en kosthållning som passar alla men det finns flera kosthållningar som har visat sig håller hjärnan frisk samt kan till och med förbättra många hjärnfunktioner, samt förbättra symtom som oftast tillhör trasig hjärna besvär.

Lektion 8: KOSTTILLSKOTT

En förklaring till varför det är nödvändigt att inta rätt kosttillskott vid kognitiv funktion? Väsentliga pusselbitar till en bättre hjärnhälsa genom rätt kombination av kosttillskott som påverkar de viktigaste orsaker till uppkomst av trasig hjärna besvär. Kosttillskott som renar, som ökar cirkulation, som motarbetar inflammation och insulinresistens, samt motarbetar infektioner och störningar i tarmfloran.

Lektion 9: STRATEGI FÖR EN FRISKARE HJÄRNA

En sammanfattande strategi som lägger ihop de viktigaste pusselbitarna för en friskare hjärna. Här sammanfattar vi hur kraftfullt det är med en personanpassad kombination hjärngympa aktiviteter, kost, kosttillskott, miljösanering och cellrening, samt andra viktiga livsstilsbaserade aktiviteter.

Du gillar kanske också…