fbpx

ADAPTOGENER

Förbättra din förmåga att anpassa dig till fysisk, kemisk och biologisk stress

Utveckla ett starkare motstånd för att bättre anpassa dig till
negativa stressfaktorer

Adaptogener

Adaptogener är en kategori av biologiskt aktiva ämnen (av naturligt ursprung) som anses bidra till att öka organismens förmåga att anpassa sig till negativa faktorer i omgivningen och undvika skador från sådana faktorer.

Adaptogena örter och medicinska svampar för bättre resiliens

Min kompetens inom naturmedicin, funktionsmedicin och hälsosamt åldrande kommer från över 40 år av studier och erfarenheter. Min första kärlek örtmedicinen betonade vikten av intag av adaptogena örter och medicinska svampar för svaga, sjuka och bräckliga människor.

Dessa adaptogena läkeväxter och läkesvampar har använts i tusentals år i stora delar av världen för att öka resiliensen hos svaga och bräckliga människor. 

De har även använts av utmattade och stressade människor för att bygga upp deras energireserver, deras resiliens, så att de kan klara påfrestning bättre.

Intag av adaptogena örter och medicinska svampar kan även ge snabbare och bättre återhämtning vid ohälsa.

Adaptogener verkar genom att normalisera kroppsfunktioner för att återskapa balans och förbättra motståndskraften.

En adaptogen stimulerar aldrig en funktion över dess övre gräns, den normaliserar och optimerar bara utifrån dess egen förmåga.

Resultatet märks i form av bättre ork, ökad skärpa och en högre livskvalitet.

Det innebär att man kan använda adaptogener långsiktigt i preventivt syfte då de varken stimulerar för mycket eller bromsar för mycket.

Intag av adaptogener ger en minimal risk för biverkningar och stödjer din kropp och själ i att återgå till en robust, frisk fysiologi.

Adaptogena specialister

Förutom ett fåtal speciella örtmediciner och medicinska svampar som fungerar som adaptogener för både kropp och själ finns det specifika välstuderade och bioaktiva adaptogener som bygger upp en starkare resiliens i specifika organ eller funktionssystem, t.ex. immunförsvaret och hormonsystemet.

Även vissa näringsämnen och livsmedel, som D-vitamin och colostrum kan räknas in bland adaptogenerna.

Peter Wilhelmsson, B.A, M.A., N.D., ABAAHP., FAARM., IFMCP

 


 

Referenser Läs mer