fbpx
POW Health Plus Blogg

Nya Hälsoriktlinjer och hälsoinriktade åtgärder från Vita Huset, USA 2022

Jag bjöds in via Institute for Functional Medicine till att medverka som en medlem av en expertgrupp som föreslår nya riktlinjer för att få slut på hunger, förbättra kosten och öka fysisk aktivitet och minska
kostrelaterade sjukdomar och skillnader mellan hälsotillståndet hos olika inkomst och rasgrupper inom USA. Sammanfattning av rekommendationer från denna grupp samt andra närings- och livsstilsexperter lämnas in nu under juli månad till Vita Huset. I september kommer Biden-Harris administration att vara värd för Vita husets konferens om hunger, kost och hälsa för att driva lösningar på dessa utmaningar. Konferensen i Vita huset 2022 handlar om att katalysera den offentliga och privata sektorn kring en samordnad strategi för att påskynda framsteg och driva på transformativa förändringar i USA för att stoppa hunger, förbättra kost och fysisk aktivitet och överbrygga skillnaderna kring dem.

Tiotals miljoner amerikaner kämpar med hunger. Tiotals miljoner fler kämpar med kostrelaterade sjukdomar, som hjärtsjukdomar och diabetes – några av de främsta orsakerna till dödsfall och funktionshinder i USA.
Hungern och dessa sjukdomar är inte lika fördelade, vilket påverkar undertjänade samhällen oproportionerligt mycket, inklusive svarta, latinamerikanska och indianer, låginkomstfamiljer och amerikaner på landsbygden. Brist på tillgång till hälsosam och prisvärd mat är en av många faktorer som påverkar hunger och kostrelaterade sjukdomar. Covid-19-pandemin har förvärrat dessa utmaningar ytterligare.

Peters förslag via e-post och diskussioner mitt i natten:

Jag gav förslag som kan öka möjligheter, uppmuntran, resurser, utbildning, coaching, integrering inom alla sektioner av samhället. Allt från föreningar, församlingar, företag, organisationer, välgörenhet, media, sjukvård, friskvård, företag och politiska beslut bör koordinera sina budskap och aktiviteter. De bör komma överens om riktlinjer och verktyg samt arbeta ihop och vikten att börja med föräldrar, dagis, skolan, alla delar av samhället, där man använder både ”morot (belöning, t ex skattelättnader eller finansiering) och piska (t ex beskattning)” för att nå dessa mål.

White House konferensmålet de närmaste åren:

Stoppa hungern och öka hälsosam kost och fysisk aktivitet till 2030, så att färre amerikaner upplever kostrelaterade sjukdomar.

Bakgrund

Det har gått mer än 50 år sedan den första och enda Vita husets konferens om mat, näring och hälsa hölls 1969. Den avgörande händelsen påverkade landets livsmedelspolitiska agenda för de kommande 50 åren.

Mer information:

https://health.gov/our-work/nutrition-physical-activity/white-houseconference-hunger-nutrition-and-health

White House Conference on Hunger, Nutrition, and Health | health.gov