fbpx
POW Health Plus

Valbevakning: Politikers debatt angående Sjukvård

Förra helgen blev jag och andra i min by inbjudna på en fikaträff med lokala politiker från Centerpartiet som ställer upp i kommande val. Det var ett mycket givande och intressant träff där jag bland annat diskuterade den stora bristen hos samtliga partier vad gäller deras friskvårdspolicy, samt bristande policy vad gäller tillgång eller stöd av komplementärmedicin. Nästan hälften av svenskarna betalar från egen ficka eller via företag för att gå på behandlingar som massage, kiropraktik, naprapati, akupunktur, kinesiologi, reflexologi, kraniosakral, m.m. I tillägg så tar också de flesta någon typ av kosttillskott eller örtpreparat. Jag pratade med dessa personer i ca. 2 timmar om många saker (t ex miljö, immigration, skolor, kriminalitet, m.m.). Främst så pratade jag om hälsa och sjukvård. De nickade när jag utbrast med: ”Bästa sättet att minska köer och stödja sjukvården var att färre personer hamnar i köerna och att folk håller sig friska.” Vad har ni för policy för att hålla flera barn och vuxna friska?

Över 80% av pengarna i sjukvården går till långtidssjuka, de som har kroniska livsstilsrelaterade sjukdomar. Över 80% av dessa orsakas främst av felaktiga livsstilsvanor (t ex kost, stress, sömn, motion, beroende i olika former, m.m.), samt toxisk belastning, t ex från mögelhus, tungmetaller, kemikalier, m.m. De håller med om det mesta men ögonen blir tomma eller funderande när jag frågar: ”Ni verkar förstå att partiet bör arbeta aktivt för att hålla folk friska men hur mycket pengar av sjukvårdsbudgeten lägger ni på förebyggande eller integrativa vården?” Där fanns det inga konkreta svar. Speciellt när jag frågade hur de ska se till att förskolor, skolor, sjukhus och äldreboende serverar hälsosam mat som gör folk friskare än sjukare. Dessa 2 kommande veckor ska jag se till att besöka alla partier i sina tält och prata förebyggande hälsa, sjukvård, friskvård, integrativ vård, samt många andra frågor om viktiga frågor som berör oss nu och i framtiden.

Var snäll och skicka en liten rapport tillbaka till oss om just dina erfarenheter när du pratar om friskvård, sjukvård, integrativmedicin, kosttillskott, frihet att bestämma över sin egen kropp och vaccinstatus, m.m.

Tack för input och tack till er som pratar med politiker om hur viktigt hälsa är!

POW Health Plus

One Comment

  1. Sjukvården borde granskas mer! Den är sjuk och det är att stora brister på flera fronter. Ex hur man kan undvika att patienterna kommer åter om och om igen pga de inte har fått hjälp. I princip allt handlar om konstgjord andning och att släcka bränder. Det ger inte bara mänskligt lidande utan det är även ett stort slöseri med skattepengar.
    Tyvärr är det också många som inte vill förändra sin situation men de som vill borde få hjälp och stöd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *